Новий електричний седан Toyota помітили під час дорожніх випробувань (Фото)

Наприкінці 2021 року компанія Toyota анонсувала масштабну програму електрифікації свого модельного ряду та показала відразу 15 електричних автомобілів. Здебільшого це були концепт-кари чи повнорозмірні макети. Серед них був седан Toyota bZ SDN, і він, схоже, одним із перших перетвориться на серійну модель. Напередодні робочий прототип перспективної новинки у чорному камуфляжі помітили у Китаї.

Грудневий концепт-кар в цьому автомобілі впізнається безпомилково: ті ж обводи кузова і пропорції, також світлотехніка в стилі вже серійного кросовера Toyota bZ4X. За попередніми даними, серійний варіант чотиридверки отримає назву Toyota bZ5. Колісна база автомобіля складе приблизно 2,9 метра, а габаритна довжина — близько 4,7 метра, тобто «п’ятірка» виявиться трохи більшою за нинішню Toyota Corolla.

Китайським фотошпигунам вдалося навіть заглянути до салону. Там варто відзначити величезний вертикальний планшет мультимедійної системи – насамперед таке рішення на серійних моделях Toyota не зустрічалося. Також на фото можна помітити невелику горизонтальну цифрову панель приладів, кермо з трьома спицями і широку багатофункціональну центральну консоль.

Інформації про техніку поки немає, але, якщо судити з кросовера bZ4X, японський автовиробник не прагне вразити покупців запаморочливими характеристиками. Дебют серійного седана очікується у 2023 році.


Не пропустіть