Китайці представили електричний хетчбек Aion Y Plus із запасом ходу понад 500 км (Фото)

П’ятидверка Aion Y концерну GAC зазнала оновлення. Тепер вона називається Aion Y Plus.

Приставка Plus в даному випадку означає збільшення в розмірах: довжина збільшена з 4410 мм до 4535 мм. Колісна база колишня (2750 мм), а майже все збільшення дісталося задньому звису, причому обійшлося без серйозного перекроювання кузова: дах і бічні панелі колишні, але п’яті двері і задній бампер стали об’ємнішими. Це дозволило збільшити об’єм багажника на 39 літрів (загальний показник не вказано).

Автівка має нові фари та інший передній бампер із зменшеним повітрозабірником. Задні ліхтарі тепер об’єднані перемичкою, поріг багажника став нижчим, а майданчик для держномера переїхав із бампера на п’яті двері.

З центрального тунелю зникли всі ручки та кнопки, тепер тут лише підсклянники та ніші для гаджетів. Замість колишньої шайби за перемикання режимів трансмісії відтепер відповідає правий підкермовий важіль. Віртуальні прилади тепер вже є «у базі»: для них передбачений екран діагоналлю 10,25 дюйма.

Рушійною силою новинки є електромотор, встановлений на передній осі. Його потужність становить 204 к.с.. Дальність ходу новинки становить від 510 до 610 км.

Aion Y Plus вже доступний для замовлення у КНР. Базова ціна зросла лише на 300 доларів — до 19700 доларів.


Не пропустіть