Електричний “Гелендваген” Mercedes EQG помітили на тестах (Фото)

Mercedes готує свою електричну версію G-Class під назвою EQG. Запуск новинки намічений вже цього року разом із потенційною оновленою моделлю ICE. Тепер фотографи-шпигуни carscoops.com змогли сфотографувати новий прототип електричного позашляховика, пише MMR.

Однією з найкращих переваг EQG є те, що він не жертвує своїм характерним квадратним виглядом заради аеродинамічної ефективності. У результаті Mercedes покращує аеродинаміку шляхом внесення в конструкцію кузова всяких фішечок. Найцікавішим з них є невеликі вирізи на крилах, гладкіший кузов і більш аеродинамічні колеса.

Це також перший раз, коли ми бачимо прототип, оснащений квадратною коробкою концепції на задній дверці. Не пов’язаний з аеродинамікою, але все унікальний для EQG, цей бокс вміщує не запасне колесо, як у моделі з ДВЗ, а зарядне обладнання SUV. Щодо заряджання та акумуляторів загалом, від Mercedes не було жодної інформації. Але відомо що щільність енергії збільшиться на 20-40 відсотків порівняно з традиційною батареєю, що має забезпечити збільшення радіусу дії для батареї такого ж розміру.

EQG буде працювати з чотирма електродвигунами — по одному на кожне колесо. Потужність двигунів не повідомляється, однак Mercedes запевняє нас, що позашляховик матиме «величезну тягову силу і керованість». Така установка чотирьох двигунів дозволить EQG виконувати розворот – «G-Turns» у стилі танка, коли двигуни на лівих і правих колесах обертаються в протилежних напрямках, щоб автомобіль повертався на місці.


Не пропустіть