Skoda офіційно представила ліфтбек та універсал Superb нового покоління (Фото)

Відбулася прем’єра нової Skoda Superb. Четверте покоління флагманської Skoda буде доступне в двох типах кузова: ліфтбек і універсал Combi.

Skoda Superb четвертого покоління зберегла відомі риси, але при цьому стала ще місткішою та комфортнішою, а також отримала найсучасніші технології.

Так, чеський автовиробник злегка переробив екстер’єр автомобіля, зокрема, встановив нові, більш тонкі матричні фари та задні ліхтарі з новою графікою, а також збільшені повітрозабірники та інші радіаторні грати.

За габаритами модель вийшла на 43 мм довшою і на 12 мм вищою, ніж модель третього покоління, а ось колісна база не змінилася і залишилася на рівні 2 841 мм, тому майже все збільшення в довжині «пішло» в багажник. У ліфтбека його обсяг збільшився до 645 літрів (+20 літрів), а універсала – до 690 літрів.

В салоні авто встановили 10-дюймову цифрову панель приладів, інформаційно-розважальну систему з 13-дюймовим сенсорним дисплеєм, проекційний екран нового покоління, а також оригінальні ручки-екрани Smart Dials для управління різними налаштуваннями, як у Skoda Kodiaq, і новий важіль на рульовій колонці. Текстиль, що використовується в обробці салону, на 100% виготовлений із екологічно чистих матеріалів.

Автомобіль отримав широку гаму двигунів. На вибір покупцям запропонують три бензинові турбомотори потужністю від 150 к.с. до 256 к.с., два «дизелі» на 150 і 193 к.с., а також плагін-гібридну силову установку та новий м’який «гібрид» на базі 1,5-літрового 150-сильного турбодвигуна TSI. Найпотужніші варіанти з 2,0-літровими бензиновим та дизельним двигунами доступні у повнопривідному виконанні. Усі силові установки, за винятком «плагін-гібрида», працюватимуть спільно із семиступним «роботом» DSG. «Плагін-гібрид» поєднуватиметься із шестиступінчастим «роботом».

На ринку оновлена Skoda Superb з’явиться на початку 2024 року. Ціни та комплектації будуть оголошені ближче до старту продажів.


Не пропустіть