Toyota представила новий гібридний кросовер (Фото)

Компанія Toyota представила у Європі новий Yaris Cross. Компактний міський кросовер став ще потужнішим і технологічнішим, а також отримав нову силову установку.

Оновлений Toyota Yaris Cross, як стверджує виробник, відрізняється зниженим рівнем шуму та вібрації. Досягти цього вдалося за рахунок додавання динамічного демпфера до лівої опори двигуна, установки резонатора на всмоктувальному шлангу, зміни конструкції глушника та заміни лобового, заднього та бокового скла.

У салоні авто встановили цифрову панель приладів, яку водій може налаштувати самостійно з урахуванням особистих уподобань, і більш сучасну мультимедійну систему з широким набором функцій. Розмір дисплея «приладки» в залежності від комплектації складає 7 або 12,3 дюйма по діагоналі, а як екран мультимедіа встановлюють 9 або 10,5-дюймову сенсорну панель. Також автомобіль отримав удосконалену систему розпізнавання голосу з вбудованим голосовим помічником.

Кросовер оснащується новою системою камер та радарів, що забезпечує більш ефективну роботу системи запобігання зіткненням. Також у переліку опцій згадуються адаптивний круїз-контроль, система аварійної зупинки та функцій нагадування про пасажирів на задньому сидінні, щоб водій не залишив дитину чи домашню тварину, заглушивши та вийшовши з машини.

Рушійною силою новинки стала нова гібридна силова установка на базі 1,5-літрового бензинового мотора, що поєднується з електродвигуном-генератором MG1 і новою трансмісією. Потужність силової установки була збільшена зі 116 до 132 к.с., крутний момент тепер сягає 185 Нм. З новою установкою кросовер може розганятися від 0 до 100 км/год за 10,7 секунд, а час розгону від 80 до 120 км/год і зовсім скорочено до 8,9 секунд. Також компактний кросовер пропонуватиметься з уже знайомою гібридною установкою Hybrid 115 потужністю 116 кінських сил.

Вартість та всі доступні комплектації оновленого Toyota Yaris Cross для європейського ринку будуть оголошені пізніше.


Не пропустіть