Toyota покаже новий позашляховик (Фото)

Toyota розповсюдила тизер, на якому показано колесо з позашляховою шиною Goodyear. Воно належить концепту під назвою FT-4X, який японський автовиробник повністю розсекретить 12 квітня на міжнародному автосалоні в Нью-Йорку.

Що це за автомобіль – точно невідомо. Абревіатура FT утворена від Future Toyota – «майбутня Toyota». Це скорочення компанія традиційно використовує для концептів, що передбачають майбутні серійні моделі. Так, наприклад, FT-1 – це прототип купе Supra нового покоління, з FT-86 зробили купе GT86. Індекс 4X недвозначно вказує на повний привід.

Швидше за все, FT-4X – прототип нового позашляховика, який стане заміною для FJ Cruiser, знятого з виробництва в минулому році. Поступово в продаж, такий автомобіль міг би скласти конкуренцію новим Jeep Wrangler і Ford Bronco. Імовірно, нова модель збереже ретро-стиль своєї попередниці, що випускалася з 2006 року, а ось 4,0-літровий 260-сильний V6 замінить на щось більш екологічне – наприклад, на один з агрегатів нової лінійки Dynamic Force Engines.


Не пропустіть