ТОП нових і вживаних моделей вантажівок

Останнім часом, особливо за останнє десятиріччя, дуже збільшились обсяги вантажоперевезень у всьому світі. За статистикою в цій сфері найбільше використовуються вантажівки, тому що залучення цього виду транспорту має достатній перелік переваг. Але все ж основним фактором, завдяки якому вантажівки заслужили своє місце на вершині рейтингу, є дешевизна і практичність використання цього виду транспорту. Зараз на ринку автотехніки дуже великий вибір як нових моделей, так і вантажівок з пробігом. Як вибрати відповідний автомобіль з усього різноманіття техніки? Які моделі заслуговують на увагу на сьогоднішній день? На ці питання ми спробуємо відповісти в даній статті.

Від якості вантажівки багато в чому залежить успіх вашої майбутньої справи. На платформі autoline.ua ви знайдете широкий асортимент спеціалізованої техніки, такої як причепи, вантажівки, автобуси, грейдери та багато інших. Також на маркетплейсі є запчастини до багатьох видів техніки та представлені різноманітні послуги (оренда техніки, послуги евакуатора та інші). Все необхідне можно знайти на одному сайті.

Вантажівки, представлені в даному топі, дозволять своїм власникам мінімізувати кількість витрат на обслуговування та позапланові ремонти.

Volvo FH 500 Save

У 2024 році ця нова вантажівка є одним із лідерів списку техніки для вантажоперевезень. Цей магістральний тягач оснащений суперекономічним двигуном, в якому використовується технологія використання відпрацьованих газів (турбокомпаунд). Ця технологія дозволяє значно підвищити обертальній момент навіть на низьких оборотах, що забезпечує збільшення економії пального майже на 8%. При активному використанні вантажівки така економічність є дуже відчутною і дозволяє зберегти багато коштів. Ця техніка оснащена коробкою переключення передач, яка здатна обирати оптимальний алгоритм перемикання передач, орієнтуючись на топографічні особливості місцевості. Економії топлива також сприяє використання шин із зменшеним опором коченню, адаптивного круїз-контролю та покращені аеродинамічні якості кабіни.

Вантажівка оснащена великою кількістю асистентів водія, що значно підвищує безпеку та комфорт. Також застосовується технологія подвійного зчеплення, що дозволяє швидше та більш плавно перемикати передачі.

Mercedes-Benz Actros

Безперечним лідером усіх рейтингів є вантажівка Actros від компанії Mercedes. У 2020 році ця машина знову взяла титул “Найкраща вантажівка року”, знову задавши іншим брендам високий рівень стандартів продуктивності та електронного оснащення. Шосте покоління цього магістрального тягача має достатню кількість інноваційних нововведень.Виробники гарантують ще коротший гальмівний шлях (залежно від завантаження). Послужить цьому рівномірний розподіл гальмівних зусиль на кожен міст. Тут же йде тісна зв’язка з ABS і ASR.

Що стосується моторної гами, тут є пара суттєвих нововведень. Всі комплектації оснащуються двигунами Євро-6. Aсtros доступний з мотором на 625 к.с. (раніше 585 к.с.). В іншому це все ті ж дизелі з сімейства Blue Efficiency Power, представлені 6-циліндровою архітектурою і можливістю доходити до 3 000 Hm. Тут же встановлюється турбокомпресор, виконаний в асиметричному корпусі, який підвищує еластичність роботи мотора і має деякий вплив на економію витрат.

Вантажівка комплектована автоматизованою інтелектуальною трансмісією PowerShift другого покоління, яка працює в парі з високочутливими датчиками моніторингу дорожніх умов і обстановки в потоці. Кабіна тягача доступна у 14 різних конфігураціях, а розташування двигуна спроектоване так, щоб забезпечити максимально зручне організування “житлового” простору для водіїв. Якщо врахувати показники надійності, комфорту і безпеки, придбання такого транспортного засобу може стати відмінним інвестиційним рішенням.

Iveco S-Way

Нова модель S-Way, яка з’явилася у 2021 році, в основному призначена для маршрутів середньої та великої протяжності. Нова кабіна є найбільш характерною особливістю S-Way. Вона має покращений на 12 відсотків аеродинамічний коефіцієнт, що обіцяє зниження зносу на 4 відсотки. Кабіна надає в розпорядження 375 літрів житлової площі для водія. Візуально кабіна здається доволі просторою, але це скоріше питання деталей, ніж розміру. Оптичний розмір покращується завдяки великому дефлектору на даху. Була пророблена велика робота з розробки конструкції сидінь. Вони мають нижчу основу, більш товсту подушку і більший діапазон регулювання. Відсіки для зберігання над вітровим склом стали значно більшими, а ізоляція і матеріали товстішими. S-Way, як і раніше, базується на дизельних двигунах Cursor 11 і 13 літрів. Для двигунів нового IVECO призначені оливи Petronas Ow20, що дасть змогу зменшити опір двигуна і, відповідно, споживання палива на 2 відсотки.

Усі системи IVECO S-Way оснащені комунікаційним модулем, який постійно взаємодіє з клієнтом через хмару Microsoft Azure. Виробник забезпечує можливість забезпечувати відстеження транспортного засобу та збір експлуатаційних даних.Це практично єдиний сучасний магістральний тягач, що працює на зрідженому природному газі, і вражає своїм запасом ходу, який становить приблизно 1600 кілометрів.

Звичайно, придбання нової вантажівки з салону є більш привабливим, але з метою економії коштів все ж таки варто розглянути можливість купівлі автомобіля з пробігом в хорошому технічному стані. Кожна з представлених моделей заслуговує на увагу і кожна має свої переваги.

Міжнародний портал autoline.ua віздзначився своєю надійністю – на сайті тільки перевірені продавці, є захист від фішингу та попередня модерація оголошень. Є можливість пошуку оголошень за допомогою зручного детального фільтру (за категорією, моделлю, маркою, станом та іншими параметрами). Маркетплейс вражає своїм зручним інтерфейсом, можливістю додавання оголошень до обраного та порівняння за заданими параметрами.


Не пропустіть