Ремонт і промивка форсунок, повне обслуговування дизельних двигунів

Ремонт форсунок це не дуже приємне заняття і самостійно це зробити практично неможливо або дуже важко. Застава бездоганної роботи двигуна – безперебійне взаємодія паливної апаратури, зокрема, ТНВД, паливної магістралі і, звичайно ж, форсунок. Слід пам’ятати, що головні вороги форсунок – бруд і вода, яких на наших дорогах більш ніж достатньо. Найдрібніші частинки пилу здатні вивести з ладу ці надточні деталі, що згодом може привести до більш серйозних порушень. У зв’язку з цим перевірка форсунок дизеля повинна проводитися регулярно. На стадії діагностики і розбирання форсунки common rail обов’язково промивають, оцінюють можливість її подальшої працездатності, після чого негайно перевіряють герметичність ущільнень і робочих клапанів форсунки. Тривалий час, виробники паливної апаратури, такі як Bosch, не розголошували, що ремонт форсунок дизельних двигунів можливий, хоча це завдання здійсненне, і тепер, заміна форсунок проводиться тільки в 20% випадків з 100% можливих.

При перших ознаках некоректної роботи дизельного двигуна, як правило, призначається промивання паливного бака, заміна паливного фільтра, чистка та промивка дизельних форсунок двигуна. Головне, не пропустити той самий момент, коли неполадки вже виникли, але ще можна легко усунути. Форсунки дизельні ремонт і обслуговування виконується строго за стандартом виробника.

Ремонт форсунок (Delphi) – http://delphi-28239294.com.ua/ і інших компонентів паливної апаратури системи COMMON RAIL – це дуже непроста операція. Складність її полягає в тому, що кожна з форсунок має власний індивідуальний код, який визначає багато її характеристики, такі як витрата, час реакції, залежність робочих параметрів від тиску та ін. Коди призначені для точного управління уприскуванням палива в кожен з циліндрів.

Слід також згадати, що регулювання, промивка дизельних форсунок провокують істотні зміни в їх пристрої. Тому майстри призначають форсунки нові коди, що відповідають її оновленим характеристикам, відразу ж після ремонту. Заміна, настройка форсунок виробляються з використанням спеціалізованого тестового обладнання, що гарантує високу точність виконуваних дій.


Не пропустіть