Як вибрати двірники для автомобіля?

Двірники є незамінними помічниками водія в будь-яку погоду: будь то дощ, сніг або град, просто курна вітряна погода. Адже недостатня видимість дорожньої обстановки водієм може привести до його неправильних дій на дорозі. Рано чи пізно будь-який водій стикається з проблемою зносу робочої поверхні або самих пристроїв, в результаті якого вони перестають виконувати свою функцію: своєчасну очистку скла. Питання, як вибрати двірники для автомобіля може багатьох загнати в глухий кут огляду на те, що на сьогоднішній день на ринку представлений дуже широкий асортимент склоочисників і дуже легко вибрати невідповідний.

Спробуємо ж розібратися як правильно вибрати двірники і як вибрати саме хороші і зносостійкі. Взагалі, в салоні дворники.уа фахівці сервісного центру автомобілів завжди проконсультують і допоможуть підібрати деталі, які підходять саме вашій машині.

дворники.уа

кількість

Сучасні автомобілі можуть по-різному оснащуватися системою очищення скла. Традиційно авто оснащується двома двірниками спереду і одним ззаду (універсал, хечбека), але можуть оснащуватися і одним спереду, і трьома. Слід звертати увагу на всі склоочисники і своєчасно проводити їх заміну.

конструктивне виконання

Конструктивне виконання склоочисників, що реалізуються на даний момент можна об’єднати в наступні основні групи:

-каркасний: найбільш поширений тип. Щільність пролягання до поверхні скла забезпечується за допомогою шарнірно-коромисельной системи. Якісний двірник такого типу має досить великий термін служби, досить добре очищає поверхню скла. В процесі експлуатації коромисла і шарніри зношуються, що призводить до втрати жорсткості і викривлення кута прилягання, появи всілякого роду люфту. З метою здешевлення виробники виготовляють шарніри і коромисла з різноманітних дешевих матеріалів, що помітно зменшує термін служби двірників.

-бескаркасние: відносно новий тип, практично не мають відкритих металевих деталей. Має в звий основі сталеву основу, що утворить вигин корпусу склоочисника, що точно повторює форму скла авто. Володіє аеродинамічним ефектом (збільшення сили притиснення зі збільшенням швидкості). Гідність такого типу в довговічності, так як забезпечена висока стійкість до температури і вологи, але при своїх достоїнствах вони мають досить високу вартість і вузьку сферу застосування (конкретна форма скла, марка авто, модель). Безкаркасних склоочисники мають більш привабливий зовнішній вигляд і надають авто привабливості.

-гібрідние двірники: об’єднують в собі властивості обох типів склоочисників. За рахунок цього мають довгих термін служби і високу універсальність в прімененіі.Прі своїх відмінних якостях гібридний склоочисник має найвищу вартість серед усіх вищеописаних видах.

довжина двірника

Важливим фактором при виборі двірника є його довжина. Стандарт заводського двірника може бути одного розміру, але з метою підвищення ефективності роботи щіток можна його збільшити (поставити щітку трохи більшого розміру). Соответсвенно збільшитися площа, яка очищається комплектом. Тому при виборі слід врахувати і такий важливий чинник як його довжина.

виконання кріплення

За типом кріплення виробники прийшли до того, що все щітки мають перехідники та є універсальними під будь-який вид кріплення, але бувають ісключенія.Так для системи кріплення «J-hook» (гачок) перехідника там немає. Тому при виборі нового двірника краще взяти з собою старий стклоочітстітель і перевірити.

матеріал

Які двірники вибрати водієві замість своїх старих щіток? Особливу увагу слід приділити матеріалу, з якого виготовлені щітки. У магазинах повно всіляких, не завжди грамотних консультантів, які почнуть вам розповідати як вибрати двірники і які з ніхлучше. Далеко не завжди самі консультанти поглиблено вивчали виникають проблеми.

Головна їх мета – реалізація товару і подальше їх не завжди хвилює. Не варто гнатися за дешевизною, якість двірників низького цінового діапазону залишає бажати кращого, дуже швидко доводитися знову повертатися до цього питання. Кращим з матеріалів виготовлення робочої поверхні склоочисника по праву вважається силікон. Його переваги полягають в зносостійкості матеріалу, несприйнятливості до агресивних рідин, еластичності в будь-яких погодних умовах (висока і низька температура).

Виробники

Так все таки як вибрати двірники на машину? У спеціалізованих магазинах продають склоочисники тільки відомих брендів, і, як правило, надають мінімальний гарантований термін служби двірника при дотриманні умов його експлуатації. Це дуже зручно, трохи переплачуючи можна бути впевненим в якості виготовлення їх продукту і в разі передчасного виходу з ладу без проблем його замінити на новий. Перед покупкою склоочисників не полінуйтеся подивитися в інтернеті різноманітні рейтинги випробувань експертами тих чи інших пристроїв входячи в місця продажу щіток ви точно будете знати які двірники вибрати для авто, а точніше якої фірми або моделі. Вибрати потрібні володіючи інформацією не складає великих труднощів.

А ось як правильно вибрати двірники для автомобіля, що б не нарватися на неякісну підробку під марки відомих виробників склоочисників. Це зможуть тільки більш досвідчені автолюбителі, так як зовні практично нічим не відрізняються від своїх фірмових братів, і в кращому випадку відходять погано-бідно пару місяців. Серед найбільш відомих виробників склоочисників, які підтвердили якість виробленого товару, такі фірми як Bosch, Valeo, Denso, Sparco, Hybtyd, Heyner, SCT та ін.

Зимова експлуатація двірників

А ось які двірники вибрати на зиму? При виборі необхідно враховувати той факт, що в зимовий період року негативний вплив на склоочисник надає не тільки низька температура навколишнього повітря. У холодну пору року збільшується частота використання зимового склоомивача, в складі якого можна побачити будь-яке безліч хімічних сполук, найчастіше не кращої качества.Следует уважно підходити до питання вибору стеклоомивательной рідини.

Якщо ви активно використовуєте авто щодня має сенс придбання спеціальних склоочисників на зимовий період року. Як вибрати двірники на зиму? Відповідь проста. Деякі виробники двірників виділили спеціальну лінійку склоочисників з герметичним корпусом і присутністю всередині корпусу нагрівального елементу. Щітка постійно підігрівається і її робоча поверхня зберігає податливість при будь-яких температурних режимах. Нюансом є те, що такі щітки необхідно включати в електромережу автомобіля, що вимагає присутності певних навичок, а такі є далеко не у кожного. Як правило комплект таких склоочисників виходжує не один сезон без будь-яких проблем навіть при активній експлуатації.

Як вибрати двірники

Автомобільні двірники можуть повністю підійти, в повному обсязі виконувати покладені на них функції, але при цьому так скрипіти своєї робочої поверхнею по склу, що у знаходиться всередині автомобіля людини в голові виникає велика кількість барвистих епітетів на адресу виробника цього склоочисника. В результаті своєчасної зміни елементів очищення лобового і заднього скла можна захистити себе від всіляких неприємних ситуацій, в які потрапляють люди, погано бачать дорожню обстановку через брудних стекол.Ведь бувають випадки, де досить секундного міга.Отпадает необхідність зупинятися посеред дороги через те, що склоочисник погано очищає, додатково вручну очищати стекло. Следіте за працездатністю своїх двірників і удачі на дорогах!


Не пропустіть