Де продати авто?

Рано чи пізно будь-якому автовласникові може знадобитися з якої-небудь причини продати свій автомобіль. Не маючи досвіду продажів і не знаючи законів ринку, можна дуже довго мучитися вирішенням цього завдання. Для початку слід спробувати вивчити трохи інформації терміновий автовикуп, розкласти по поличках весь процес від початку до кінця. Давайте розберемося, де продати машину, почнемо.

Існує кілька варіантів продажу авто.

Перший, і, мабуть, найпоширеніший – це подача оголошення на спеціальних Інтернет-ресурсах. Для оформлення оголошення необхідні фотографії транспортного засобу, виконані якісним фотоапаратом, з хорошим фоном. На фото повинні бути представлені кузов, салон, особливості машини в різних ракурсах. Текст оголошення повинен містити повну інформацію про автомобіль із зазначенням його технічних характеристик, стану і т.д.

Перше, про що варто подумати – чи дійсно прийняте рішення є остаточним і неминучим. Це досить важливий момент, оскільки бувають випадки, коли емоції беруть гору, і рішення приймається спонтанно, а пізніше людина шкодує, тому що купити подібний автомобіль за цю ціну вже немає можливості. Звичайно, бувають ситуації, коли потрібні гроші або залишити машину можна і доводиться її пристроювати.

Якщо ж сумнівів в немає, слід подумати про пристойний прийменник для продажу. Краще не розкривати потенційному покупцеві справжню причину свого підприємства. Наприклад, якщо продаж пов’язана з гострою фінансовою необхідністю, то ця причина ні в якому разі не повинна стати відомою особі, яка цікавиться продаваним авто, оскільки це призведе до активного торгу з метою збити ціну. Звичайно, тут не йдеться про те, щоб спробувати продати автомобіль, свідомо не відповідає опису – наприклад, зі «скрученим» пробігом або «битий». Такі дії будуть розцінюватися як шахрайство, а не маленька тактична хитрість.
де продати авто, де продати машину, де вигідно продати авто, де продати автомобіль, де можна продати машину, де можна продати автомобіль?
Інший варіант – це особиста продаж на авторинку. Тут складність полягає в тому, що ймовірність в перший же день продати транспортний засіб не дуже велика і доведеться приїжджати ще. Як правило, місця на ринку є платними. Це не найкраще місце, де можна вигідно продати авто.

Далі слід подумати про ціну, яку хотілося б отримати за авто. Вона повинна бути адекватною і відповідати характеристикам і станом продаваного транспортного засобу. Від ціни будуть залежати швидкість продажу, обсяг і ймовірність торгу, вимоги і рівень покупців. Природно, для визначення дійсної вартості машини, автолюбитель повинен добре знати її технічний стан. Крім того, непогано додати до ціни деяку суму на випадок торгу і добре «поступитися», коли покупець попросить.

Де ще продати автомобіль?

Також можна звернутися до послуг дилерських центрів, організацій займаються викупом авто, або здати автомобіль в trade – in в рахунок покупки нового. Однак у всіх останніх випадках вартість продаваного ТС буде набагато нижче середньоринкової, хоча сам продаж буде досить швидкою.

Підготовка автомобіля до продажу обов’язкове. Чим «молодше» автомобіль, тим більше звертається уваги на його зовнішні характеристики, а чим він старший, тим важливіше стає технічна складова. До того ж, бачачи міцне авто, покупець розуміє, що йому був забезпечений хороший догляд.

Виходячи з цього, щодо нової машині слід надати якомога більше доглянутий і свіжий зовнішній вигляд. Якщо пощастить, то можна продати її практично як нову.

У випадку з більш старим автомобілем, необхідно приділити основну увагу його технічного стану. Двигун повинен працювати рівно, без підозрілих сторонніх звуків, запалювання має бути бездоганним, не повинно бути нарікань по основним системам. Надмірно блискучий кузов або ідеально чистий салон не потрібні, це може викликати швидше підозри, ніж довіру.

Таким чином, продаж автомобіля є важливою подією в житті будь-якого автолюбителя, до якого потрібно підходити з усією серйозністю, щоб отримати максимальну вигоду і уникнути будь-яких складнощів.


Не пропустіть