Фахівці з’ясували, чи можна заливати 92-й бензин замість 95-го

Актуальне питання для багатьох автомобілістів: чи можна заливати в машину замість 95-го бензину паливо з більш низьким октановим числом.

Варто сказати, що в даному питанні існує неясність і з боку автовиробників. Так, раніше Renault рекомендувала для кросовера Duster 92-й бензин. При цьому після поновлення моделі вже з’явилася поправка, що допускається і АІ-95. Це ж саме стосується і багатьох інших моделей.

У будь-якому випадку думка експертів сходиться в тому, що потрібно дотримуватися рекомендацій автовиробника щодо того чи іншого виду палива.

Слід зазначити, що якщо на лючку автомобіля є напис «не нижче АІ-92» або «92,95», то слід при заправці вибирати бензин з більш високим октановим числом. Так, паливо з більш низьким октановим числом буде витрачатися більше, тому заощадити на ньому не вийде. Крім того, низькооктанове паливо може привести до зниження потужності двигуна.

Якщо говорити про можливість змішування АІ-92 і АІ-95, то раніше це можна було робити в будь-яких пропорціях. Тепер же, в силу ускладнення виробництва і змін в структурі палива, змішувати 92-й і 95-й бензин не рекомендують, тому що це може погіршити склад суміші, при цьому деякі добавки взагалі перестануть працювати.


Не пропустіть