Механізми в автомобілі, які взимку можуть доставити купу проблем (Фото)

Багато механізмів автомобіля з настанням морозів можуть попсувати нерви водіям. Що це за механізми і як з цим боротися – читайте далі.

1. Стоянкове гальмо

Якщо помити машину з «Керхера» і залишити на ніч в неопалюваному гаражі, на ранок можливий «сюрприз» у вигляді примерзлих колодок до гальмівного диску. Якщо це сталося, то допомогти механізму може бензин, спирт або спеціальні розморожують рідини. А ось щоб ручник не замерзав, варто, якщо вже й помили машину, не ставити її на ручник, та й взагалі уникати постановки на ручне гальмо при сильних морозах.

2. Ущільнювачі

Відмикає двері, тягнемо на її себе … а вона сидить в отворі як влита. Це примерзли ущільнювачі. Таке буває після миття або просто при сильному морозі. Доводиться варварськи застосовувати силу, і якщо ви тендітна дівчина, то сили може і не вистачити. Щоб цього не відбувалося, необхідно після кожного миття ретельно протирати ущільнювачі і кілька разів за зиму обробляти їх спеціальним силіконовим мастилом.

3. Ручки

Ручки дверей в авто мають досить ніжну будову. Тому якщо вони сильно примерзнуть, то їх можна і відірвати.

Примітка: на деяких сучасних моделях машин ручки мають висувну конструкції і в мороз можуть просто не виїхати.

Тут допоможуть антізамерзаючі рідини або спирт.

4. Замки дверей

Замерзлі замки на морозі можуть доставити проблем, як правило, на старих автомобілях. Щоб замки і в мороз працювали, необхідно їх змастити перед початком холодів, а розморозити їх допоможе спеціальний брелок з підігріваючим жалом.

5. Склоочисники

Примерзли двірники – це постійна проблема взимку. Відривати їх від скла, значить сильно скорочувати їх термін служби. Щоб вони не примерзали рекомендуємо залишати їх на ніч в піднятому положенні. Якщо двірники таки примерзли, то краще так їх і залишити, почати рух, включити підігрів скла, зони спокою склоочисників або просто обдув на скло, і почекати поки вони самі відтають. Відривати – тільки в разі якщо вони потрібні, а їхати треба терміново. Добре, що взимку такі ситуації трапляються нечасто.

6.Зеркала

На багатьох авто електропривід складання дзеркал спрацьовує разом з центральним замком. Шестерні цього привід зроблені, як правило, з пластика і можуть зламатися, намагаючись відкрити примерзле дзеркало. Про це варто пам’ятати, і краще дзеркала взимку не складати або відкривати вручну. Інакше можна «влетіти» на заміну всього дзеркала в зборі.

7. Склопідйомники

Намагаючись відкрити примерзлі скла цілком можна спалити моторчик приводу. Про це необхідно пам’ятати і почекати з відкриттям скла взимку перші хвилин 20 поїздки. І так, це означає, що під час коротких переміщень скла краще не відкривати зовсім.


Не пропустіть