Як відполірувати автомобіль так, ніби він щойно виїхав з салону

Добре, коли автомобіль чистий і справний. Ще краще, коли його кузов добротно відполірований. Так, ніби машина ледь покинула дилерський салон. Насправді при належному бажанні і старанні кожен може відполірувати свою «ластівку».

Для того, щоб автомобіль блищав, зовсім не обов’язково витрачати на полірування багато грошей. Досить доглядати за кузовом правильно. Довести поверхню до блиску можна навіть в умовах власного гаража. Полірувати кузов авто настійно рекомендується не частіше ніж один раз на кілька місяців. Цього буде цілком достатньо. Крім того, в проміжку між двома полірування, все ще можна використовувати різні спеціальні засоби, які допоможуть поліпшити зовнішній вигляд машини.

Перед початком полірування необхідно переконатися, що в розпорядженні господаря є всі необхідні інструменти. Нам знадобиться фланелева тканину, наждачний папір, поролон, паста для шліфування. Звичайно ж, не можна буде обійтися без найголовнішого – поліролю. Як можна помітити, для організації правильного догляду за машиною потрібно зовсім небагато речей. Дістати їх не складе труднощів.

Ручне полірування насправді не є складним процесом. Перед початком роботи в обов’язковому порядку слід ретельно помити кузов водою з миючими засобами (найкраще помити пару раз). Після «водних процедур» виконується знежирення поверхні. Для досягнення максимального ефекту рекомендується підключити до справи засіб на зразок «Уайт-спірит». Коли все це буде зроблено, залишиться нанести поліроль і просушити поверхню кузова.

Окремо слід виділити випадки полірування, коли на кузові є місця з пошкодженим лакофарбовим покриттям. У такому випадку після здійснення процедури знежирення потрібно буде зробити ще дещо (само собою, тільки в тих місцях, де була пошкоджена фарба). А саме, знадобиться виконати обробку проблемної ділянки синтетичною глиною для чищення. Після нанесення і розмазування засобу, місце зачищається наждачним папером, шліфується і тільки після цього полірується в звичайному порядку.


Не пропустіть