Нaзвaнo гoлoвні пoмилки при зaправці машини на АЗС

Така процедура як заправка транспортного засобу може нести серйозну небезпеку. І багато автолюбителів періодично роблять помилки, які можуть коштувати їм здоров’я або втраченого майна.

Як з’ясували експерти, нерідко водії заливають в паливний бак не те паливо. Наприклад, замість бензину можуть купити дизельне паливо або навпаки. І причин цьому багато – від поспіху до сили звички. У такому разі не можна запускати двигун. Слід відбуксирувати авто в найближчий сервісний центр, де фахівці промиють паливну систему і зіллють таку суміш.

Незважаючи на попередження на всіх АЗС (НЕ заправлятися при працюючому моторі), багато ігнорують таку пораду. Але ж через це може статися пожежа. І добре, якщо при цьому ні хто не постраждає. Також найбільшій небезпеці піддаються машини радянських часів і авто з «вирізаним» каталізатором, який блокує не тільки шкідливі гази, а й іскри.

До того ж багато людей вважають за краще заправлятися «про запас», особливо перед вихідними. Але в жарку погоду паливо в баку починає розширюватися і якщо машина була заправлена ​​під зав’язку, то паливо може просто витекти. Ну, а тут все, як і в випадку вище – досить лише іскри і буде пожежа.

Всі ж бачили в інтернеті ролики, де після заправки автовласник забував витягнути «пістолет» з заливної горловини. Добре, що на сучасних АЗС передбачений аварійний варіант на такий випадок – подача палива припиняється автоматично. При цьому такий інцидент відноситься до ДТП, тому власники заправки можуть викликати ДПС і страхова виплатить за шкоду. Хоча багато АЗС страхують своє майно і виходячи з цього проблем може і не бути, головне повідомити про подію співробітникам.

Ну і звичайно ж не варто забувати про крадіїв. Наприклад, багато автовласників забувають замкнути двері машини, коли йдуть платити за паливо. Нерідкі випадки, коли із залишених господарями авто скоюють крадіжки, при цьому зловмисники забирають як особисті речі з салону, так і дріб’язок, «запаски» і інструменти з багажного відділення.


Не пропустіть