Нaзвaнi пoмилки yпрaвлiння aвтoмoбiлeм з мeхaнiчнoю кoрoбкoю пeрeдaч

Експерти перерахували п’ять основних помилок, що здійснюються при управлінні автомобілем з механічною коробкою передач.

Автомобілісту, що сидить за кермом машини з механічною коробкою передач, потрібно контролювати одночасно важіль коробки передач, зчеплення і акселератор. Багато водіїв скорочують життя трансмісії, здійснюючи неправильні дії.

Одне з них – використання зчеплення. Якщо водій на вичавлює педаль зчеплення до упору під час перемикання передачі, це призведе до скорочення терміну служби трансмісії. З іншого боку, не потрібно утримувати педаль після спрацювання зчеплення, оскільки це також загрожує передчасним зносом.

Частина водіїв постійно тримають ногу на педалі зчеплення, щоб швидко переключити передачу. Фахівці тим часом звертають увагу на те, що вона чутлива, а значить, навіть невеликий тиск здатний запустити механізм.

Не варто також тримати руку постійно на важелі перемикання швидкостей. Під ним розташовані пружини і шарикопідшипники, які можуть пошкодитися при постійному тиску.

Помилка – включати задній хід, коли автомобіль рухається вперед, і навпаки.

Ще одна помилка – перевантаження двигуна. Вважається, що можна заощадити паливо, якщо тримати обороти двигуна нижче, завищуючи передачу. Однак при невеликій швидкості це не може бути корисно двигуну.


Не пропустіть