Що треба знати українським водіям про болгарські дороги

У Болгарії користувачі транспортних засобів зобов’язані вносити оплату за проїзд за національними дорогам.

Одноразова дорожня такса (болгарською — “віньєтка”) сплачується при перетині болгарського кордону (сплатити шляхову таксу громадяни можуть на будь-якій автозаправній станції), зазначає портал для українських водіїв, які збираються за кордон, roadsweb.wordpress.com.

Розмір такси залежить від терміну дії, а також від типу транспортного засобу. “Віньєтка” складається з двох частин. Перша — стікери, які приклеюються в нижньому правому куті лобового скла, друга частина зберігається у водія.

Коли термін дії “віньєтки” закінчується, стікер повинен бути знятий.

Вартість документа: 7 днів – 8 євро, 1 місяць – 15 євро, 1 рік – 50 євро.

До речі, мотоцикли звільнені від оплати доріг в Болгарії.

“Віньєтку” можна купити в спеціальних пунктах продажу, зазначених написом “ROAD CHARGING POINT” на прикордонних контрольно-пропускних пунктах, які працюють 24 години на добу.

До речі, мінімальний термін оренди автомобіля в Республіці Болгарія – 24 години. Орендувати авто можна лише з 23 років. Для цього потрібно мати мати водійський стаж не менше 2 років. При підписанні договору оренди необхідно надати паспорт громадянина України для виїзду за кордон та водійське посвідчення міжнародного зразка.

Сплата оренди автомобіля проводиться в момент підписання договору оренди. Вартість оренди: від 30—55 євро за добу. За позашляховики та мікроавтобуси оренда за добу може скласти 85 євро.


Не пропустіть