П’ять ознак зношеності амортизаторів

Як самостійно визначити те, що амортизатори прийшли в непридатність, пише autocentre.ua.

Багато автолюбителів навіть не підозрюють, чому їх авто стало гірше «поводитися» при гальмуванні. Причина цього може з’явитися звідти, звідки її не чекали.

Транспортний засіб може демонструвати «погане» гальмування не тільки з огляду на «облисіння» шин або зношеність гальмівного механізму. Амортизатори також можуть стати причиною «подовженого» гальмівного шляху. На незначних нерівностях колесо ніби «зависає» над дорогою, не встигаючи притиснутися до покриття, і через це прискорення гальмування стає меншим.

Особливість цього технічного вузла полягає в тому, що амортизатори, як правило, зношуються поступово, а тому автовласник не завжди вчасно може виявити зниження його працездатність. Однак є кілька методів, які дозволять визначити, що пора Вашу «ластівку» везти на діагностику.

Автомобіль розгойдується при подоланні нерівностей;
Підвіска частіше пробивається;
Коли відбувається різкий хід колеса вгору або вниз, удар важеля по буферу відбою стає більш жорстким і відчутним;
Існує народний метод: покачати авто вгору-вниз. Якщо після того, як Ви перестанете впливати на нього, воно ще продовжить коливання (хоча б один-два рухи), то амортизатори зношені;
Зовнішній огляд амортизаторів виявив сліди витікання рідин, хоча в сучасних машинах з використанням газомаслянних сумішей, це може і не відбуватися.

Головні наслідки граничного зносу таких важливих елементів, як амортизатори, досить небезпечні. Вся справа в тому, що цей дефект призводить до подовження гальмівного шляху і може створити складність при управлінні машиною. Найкращий засіб для перевірки стану амортизаторів – це відвідати спеціалізований вібростенд, який дасть відповіді на багато питань.


Не пропустіть