Як розпізнати викрадений автомобіль?

Покупці, які планують придбати автомобіль, повинні відповідально підійти до даного процесу, адже він заслуговує на певну увагу. Часом навіть перереєстрація транспортного засобу зовсім не може служити гарантією того, що автомобіль має гарну історію. Покупець запросто може потрапити в руки шахраїв і придбати машину, яка знаходиться в розшуку. Щоб цього не сталося, слід знати деякі нюанси, пише nua.in.ua.

Як можна самому визначити викрадений автомобіль чи ні?

Ясна річ, що краще купувати автомобіль в супроводі людини, яка розбирається в цьому. Однак не завжди є такі знайомі, тому доводиться здійснювати дану процедуру самостійно. Якщо у людини немає досвіду або він занадто малий, то визначити викрадену машину йому буде дуже складно. Шахраї настільки добре маскують викрадені авто, що іноді досвідченому фахівцеві важко його розпізнати. Але все ж є деякі деталі, при наявності яких покупець повинен насторожитися.

Якщо на відкритті частинах кузова присутні пошкодження, варто поцікавитися у власника про їхню появу. Також зовні дверцят поруч з замками можуть бути присутніми дефекти, які свідчать про те, що вони відкривали за допомогою відмичок. Варто бути уважним до номерів, так як вони не завжди перебиваються. Нерідко шахраї просто приварюють кузовні елементи зі справжніми Держзнаками.

Важливі моменти для покупця автомобіля.

1. Коли здійснюється покупка машини у знайомої людини, багато автомобілістів розслабляються, оскільки вони впевнені в продавцеві. Це не правильно. Перевірку автомобіля потрібно здійснювати в будь-якому випадку. Адже зовсім не факт, що він володіє достовірною інформацією щодо свого транспортного засобу.

2. Іноді покупці не вважають за потрібне перевіряти автомобіль, якщо він раніше вже продавався в цій країні. Трапляється і таке, що працівники МРЕВ не з першого разу виявляють підміну.

3. Якщо людина попередньо проб’є обрану машину по VIN в Інтернеті, це може лише підтвердити її випуск в реалізацію, але про можливе викрадення так дізнатися не вийде.

4. У тому випадку, якщо державні номери рівні, це ще зовсім не гарантія їх справжності. До того ж, візуально недоліки можна і не помітити.

5. При виїзді за кордон автомобіль оглядається тільки візуально. Також проводиться перевірка його документів. Але ніхто не перевіряє, знаходиться він в розшуку чи ні. Тому не варто думати, якщо на даній машині попередньо без проблем була пройдена перевірка на кордоні, значить вона не крадена.


Не пропустіть