Експерти з’ясували, чи потрібен прогрів коробці передач в мороз

Цієї зими повернулися тріскучі морози, і принесли автомобілістам чимало клопоту. Одним з них стане прогрів транспортних засобів. Водії все ще розходяться в думці, чи потрібно гріти двигун взимку, ще більше питань викликає автоматична коробка передач.

Одні вважають, що коробка “автомат” гріється разом з мотором, інші з цією думкою не згодні і дотримуються теорії, що прогрів АКПП не тільки позбавить її від раптових поломок, а й взагалі продовжить термін служби. Експерти з’ясували, чи потрібен прогрів коробці передач насправді.

“Справа в тому, що автоматична коробка передач – складний гідравлічний агрегат, від якості і консистенції масла в якій повністю залежить його робота. Саме тому прогрів АКПП так само важливий, як і прогрів двигуна”, – уклали фахівці.
Щоб повністю переконатися в необхідності, то можна помітити, як при русі на холодному авто з’являються невеликі поштовхи.

Для підігріву масляного насоса слід виконати ряд простих дій: натиснути на педаль гальма і перемикати селектор АКПП по всім режимам руху. Так масло швидко набуде потрібної консистенції, а коробка, в свою чергу, віддячить вам стабільною роботою.


Не пропустіть