Експерти назвали 10 головних помилок автомобілістів

Автомобілістам постійно говорять, що їм потрібно робити. В цьому немає нічого поганого. Ось тільки чомусь замовчують про те, що їм ніколи не слід робити. Експерти «За кермом» назвали 10 головних помилок автомобілістів.

Не залишайте авто біля заправної колонки, щоб зайти в кафе
Напевно, багато хто опинявся в ситуації, коли водій заправляє на АЗС машину, і йде пити каву. Йому, без сумніву, добре, а іншим водіям доводиться чекати. Якщо захотілося піти в кафе – спочатку приберіть свій автомобіль від колонки.

Не мийте двигун де попало
Двигун – серце автомобіля, і тому до нього потрібно ставитися особливо бережно. Якщо ви заїхали на незнайому мийку, то краще не мийте там мотор. Робіть це в перевіреному місці. Адже вам не потрібні проблеми з «серцем»?

Не залишайте в салоні нічого на видності
На жаль, зараз можуть забратися в салон навіть побачивши в ньому якусь запальничку. В результаті, коли ви повернетеся, не буде ні запальнички (або якої-небудь інший дрібниці), ні бічного скла, тому, що його розіб’ють. Тому наведіть порядок в салоні. На очах нічого не повинно бути.

Не конфліктуйте
Нерідкі випадки, коли на дорозі зустрічається водій-хам. Проявіть терпіння, не розмовляйте з ним, не з’ясовуйте відносини, навіть якщо ви власник «чорного пояса» з карате. Їдьте своєю дорогою. Так ви збережете не тільки свої нерви, а й, можливо, свою машину.

Не використовуйте крайній лівий ряд
Запам’ятайте, спокійної їзди в лівому ряду не буває. Після обгону відразу притискайтеся правіше.

Не йдіть зі світлофора, викручуючи мотор
Різко стартувати зі світлофора – це дурість. Навіщо псувати двигун, ремонт якого або заміна обійдеться в «кругленьку» суму?

Не мучте холодний мотор
Не забувайте, що двигун потрібно прогрівати. Так ви продовжите термін його експлуатації і заощадите собі гроші. Не вимагайте неможливого від непрогрітого двигуна внутрішнього згоряння.

Не заправляйтеся на «лівих» АЗС
В Україні зараз налічується велика кількість підпільних заправок, хоча правоохоронці з ними постійно борються. Знаходиться чимало водіїв, які хочуть заощадити 1-2 гривні. В результаті вони можуть заправити своє авто неякісним паливом. А що з цього випливає – всім добре відомо.

Не використовуйте присадки
Експерти не рекомендують використовувати різні присадки і засоби для масла і палива. Навіть до антигелів і октан-коректорів потрібно обережно ставитися.

Не порушуйте
Дотримання правил дорожнього руху – запорука безпеки водія, пасажирів і пішоходів. Не порушуйте правил дорожнього руху, навіть якщо вам добре відомо, де стоять поліцейські і де є камери відеореєстрації. Не забувайте, що життя безцінне.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть