Hyundai готує новий седан вартістю близько $10 тисяч (відео)

Кілька тижнів тому компанія Hyundai анонсувала дебют нового компактного седана Aura, який виявиться меншим і дешевшим за Solaris. Тепер з’явилася інформація про лінійку моторів новинки.

Автомобіль прийде на зміну моделі Xcent, а його серійне виробництво налагодять в Індії, і саме там він дебютує. Потім Aura може дістатися до Китаю та інших регіонів Південно-Східної Азії.

Що стосується силових установок, то, як і передбачалося раніше, вони дістануться новинці від хетчбека Grand i10 Nios. Йдеться про 4-циліндровий 1,2-літровий атмосферний двигун Kappa і 3-циліндровий турбодизель U2 CRDi такого ж об’єму. Двигуни можуть поєднуватися як з 5-ступінчастою МКПП, так і «роботом» AMT. Потужність агрегатів поки не повідомляється, але на думку зарубіжних видань, бензиновий мотор «розкрутять» до 83 к.с., а дизель – до 75 к.с.

Несподіваною стала поява в гаммі третього двигуна – 3-циліндрового турбодвигуна T-GDI об’ємом 1,0 літра, який буде запозичений від індійської версії кросовера Hyundai Venue. Спеціально для седана віддачу мотора зменшать з 120 до 100 к.с..

Офіційна прем’єра Hyundai Aura повинна відбутися 19 грудня. Ціни поки не називають, але вже зараз очевидно, що новинка буде дешевше старшого Solaris, який доступний зараз в Індії мінімум за 818 000 рупій (трохи більше 11 тисяч доларів). Таким чином, седан може коштувати трохи більше $10 тисяч.


Не пропустіть