Volkswagen представив розумну зарядку для електрокарів (фото)

Компанія Volkswagen Group Components, придумала, як зробити простішою та зручнішою зарядку електромобілів. Для цього більше не потрібно буде шукати спеціальне місце на парковці, адже підзарядкою батарей будуть займатися мобільні роботи-зарядки.

Заміть настінного терміналу або будь-якого іншого джерела живлення, Volkswagen пропонує використовувати автономних роботів, що являють собою пересувні модулі, які мають в оснащенні камери, лазерні сканери, ультразвукові датчики і маніпулятор.

Процес зарядки виглядатиме наступним чином: робот, окремий «юніт», разом з мобільним акумулятором під’їжджає до машини, активує зарядку та їде до інших авто. Наповнивши батареї, робот повертається на станцію.

Кожен з мобільних накопичувачів має ємність 25 кіловат-годин. Є підтримка зарядки постійним струмом потужністю до 50 кіловат. Зарядка здійснюється без участі людини. До того ж викликати робота можна як примусово, так і через додаток, встановлений на смартфоні, а також він сам може зрозуміти, що потрібно зарядка, «поспілкувавшись» з машиною за допомогою технології V2X (Vehicle-to-Everything).


Не пропустіть