На аукціоні продадуть військовий позашляховик Dodge генерала Другої світової війни (фото)

Військовий позашляховик WC-57 буде проданий на аукціоні WorldWide Auctioneers, який відбудеться з 11 по 14 червня в США.

Виставлений на продаж позашляховик WC-57 був створений на базі моделі Dodge, яку компанія випускала з 1942 по 1945 роки. Він був модернізований спеціально під генерала Джорджа Сміта Паттона, який командував танковим корпусом, що воював у Франції під час Другої світової війни. Також генерал брав участь у військових діях в Північній Африці, в Сицилії та Німеччини. Загинув Паттон в автокатастрофі 21 грудня 1945 року на території Німеччини.

У 1944 році позашляховик Dodge WC-57 за бажанням генерала був модернізований. Автомобіль обзавівся передньою і задньою бронею, сиреною, а також металевими прапорами і червоними табличками з білими зірками. Також праворуч від лобового скла встановили кулемет Браунінга.

Під капотом Dodge WC-57 знаходиться 3,8-літровий 6-циліндровий мотор, який видає 94 к.с. і 250 Нм крутного моменту. У парі з силовим агрегатом працює 4-швидкісна механічна трансмісія, роздавальна коробка і повний привід.


Не пропустіть