Що потрібно робити, якщо вкрали автомобільний номер

Останнім часом в Україні почастішали випадки крадіжки автомобільних номерів. Що робити і куди звертатися, якщо ви стали жертвою такого «пограбування», пише avtoblog.ua.

По-перше, якщо трапилася така неприємність, необхідно викликати поліцію для того, щоб оформити крадіжку номерного знака і отримати відповідну довідку.

Після цього звернутися в територіальний сервісний центр з наступним переліком документів: паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Варто відзначити, що для отримання нового номерного знака в такому випадку передбачено проходження технічного огляду. За умови наявності всіх документів і позитивного висновку експерта, громадянин отримує нове свідоцтво про реєстрацію і нові номерні знаки.

Не слід забувати про те, що при перереєстрації, старі номери вважаються недійсними, і їх необхідно здати в територіальний сервісний центр. В процесі перереєстрації їх вносять в національну автоматизовану інформаційну систему МВС України, з поміткою «в розшуку» або «загублені». Така процедура попередить можливість використання цих номерних знаків сторонніми особами.


Не пропустіть