BMW запідозрили у махінаціях з дизельними моторами

Німецького автовиробника BMW звинуватили в маніпуляціях з дизельними агрегатами, повідомляє видання Der Spiegel. Компанія сама заявила, що на деяких моделях було встановлено ПЗ, яке некоректно вимірює кількість шкідливих речовин у вихлопах.

Представники BMW повідомили наглядовим органам, що на моделі 5-Series і 7-Series було встановлено ПЗ, що дозволяє маніпулювати даними по шкідливим викидам. Поряд з цим не уточнюється, яким чином функціонують ці програми. За попередніми підрахунками, на німецькому ринку було реалізовано близько 11 000 автомобілів BMW, які не відповідають екологічним стандартам.

За словами представників марки, ПЗ було встановлене на 5-Series і 7-Series помилково і створювалося для інших автомобілів. З цієї причини система, яка контролює рівень викидів, не здатна працювати коректно.

Варто нагадати, що в 2015 році з’ясувалося, що німецький автоконцерн Volkswagen оснащує свої дизельні автомобілі ПЗ, занижують реальні викиди CO2 в атмосферу. У минулому році журналісти Der Spiegel дізналися, що керівники компаній Volkswagen, Audi, Porsche, BMW і Daimler узгоджували свої кроки щодо виробництва, цін, постачальників автокомплектуючих і навіть установки механізмів для очищення вихлопів на дизельні машини.


Не пропустіть