Водіям показали, як правильно сидіти за кермом (Відео)

Британський автовиробник Jaguar опублікував відео, яке допомагає правильно влаштуватися за кермом автомобіля.

Jaguar зняв корисне відео, яке докладно демонструє оптимальне положення водія за кермом, – воно дозволяє не тільки берегти поставу, а й краще контролювати автомобіль під час руху. Це відео варто подивитися, навіть якщо вам і так зручно за кермом.

Рекомендації для правильної посадки розробив головний лікар Jaguar доктор Стів Айли. Перша його порада проста, логічна і тим дивна: приберіть всі речі з кишень одягу, так як вони в значній мірі впливають на стан водія. Це не повинно бути проблемою, так як більшість сучасних автомобілів обладнані безліччю різного роду скриньок, бардачків і відділень для речей, які ви носите з собою кожен день.

Далі – важливо переконатися, що ви сидите зручно в кріслі, глибоко втиснушись в нього, що ваша спина пряма, розташована перпендикулярно підлозі і ви відчуваєте спинку крісла від куприка до лопаток. Саме вертикальне положення і щільний контакт зі спинкою крісла дозволять вашому вестибулярному апарату працювати набагато краще і прекрасно відчувати автомобіль. При цьому не забувайте, що верхня частина підголівника повинна бути на рівні з вашою верхівкою. Це дозволить уникнути травм шиї, які лікуються дуже довго.

Потім слід приділити увагу колінам і ліктям. Вони повинні бути злегка зігнуті, тому що саме в цьому положенні ніщо не завадить вам тиснути на педалі і рулити. До речі, коли ви повертаєте рульове колесо, плечі не повинні відриватися від спинки крісла.

Всього за кілька хвилин, влаштувавшись згідно з рекомендаціями, ви почнете краще відчувати автомобіль і відчувати себе впевненіше за кермом.


Не пропустіть