Renault хоче об’єднатися з Nissan і Fiat Chrysler

За інформацією europe.autonews.com і ft.com, в Renault мають намір прискорити злиття з Nissan, а потім почати переговори про об’єднання з FCA.

Партнерські відносини між автовиробниками, схоже, найближчим часом можуть зміцнитися ще сильніше. За даними Automotive News Europe, Renault має намір прискорити злиття з Nissan, щоб потім почати переговори з Fiat Chrysler Automobiles про можливе об’єднання з ними. Такі відомості наводить Financial Times, посилаючись на свої анонімні джерела.

Злиття Nissan-Renault не є новиною, оскільки колишній голова концерну Карлос Гон ще рік тому збирався об’єднати компанії. Зараз Nissan вже володіє 15% Renault, а Renault контролює 43% Nissan, так що зараз подальше об’єднання залежить від схвалення уряду Франції та Японії.

Новий голова альянсу Жан-Домінік Сенар планує якомога швидше об’єднати Renault і Nissan, щоб потім почати переговори з FCA. Ще за життя Серджіо Марккіоне ходили чутки про бажання концерну об’єднатися з іншим автовиробником, але тоді в якості потенційних партнерів називалися китайські автовиробники.

Після смерті Марккіоне розмови про злиття FCA не піднімалися до автосалону в Женеві, де новий голова концерну Майк Менлі заявив, що компанія відкрита для партнерства, яке забезпечило б більш високий прибуток акціонерам і мало сенс з точки зору бізнесу.


Не пропустіть