Новий світлофор під Києвом паралізував Одеську трасу (Фото)

Як борються з пробками і збільшують пропускну здатність транспортного потоку? У цивілізованих країнах – зведенням розв’язок і розширенням дороги. Але поліпшення дорожньої інфраструктури та боротьба з пробками по-українськи виглядає інакше.

Днями в селі Чабани під Києвом обладнали регульоване перехрестя, через яке і без того проблемна Одеська траса стала ще більш завантаженою. Так, 22 грудня ввечері виїзд з Києва у бік Одеси став місцем зустрічі водіїв, яке змінити не можна. О 9 вечора тут утворилася пробка на рівному місці, змусивши автомобілістів тягнутися до нового світлофора майже півгодини! Сьогоднішнім вранці ситуація та ж, тільки в бік Києва.

По-перше, світлофор на трасі це в принципі українське ноу-хау, як і пішохідні перехід через шість смуг. Але вранці кореспондент «Автоцентру» мимоволі з’ясував причину настільки серйозних заторів «на рівному місці». Виявилося, що для тих, хто їде по головній дорозі зелене світло горить майже 30 секунд, а ось червоний – більше хвилини. У чому логіка?

Журналіст повідомив про «парадоксальність» роботи світлофора. Хочеться вірити – алгоритм його роботи змінять вже сьогодні. Якщо немає – вечір виїзд з Києва в бік Одеси, можливо, перетвориться на одну гігантську парковку автомобілів. А що буде в переддень Нового року – навіть представляти не хочеться …


Не пропустіть