Українські водії знаходяться у небезпеці

За добу на дорогах України загинуло дев’ять людей, було травмовано 66 осіб. Ситуація на дорогах в 10 областях залишається критичною, пише avtoblog.ua.

У зв’язку з різким погіршенням погодних умов Укравтодор звертає увагу водіїв на безпеку дорожнього руху на автодорогах і просить бути особливо обережними за кермом.

«Дотримуйтеся швидкісного режиму, дистанції і відмовтеся від ризикованих маневрів, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій. При наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму. Увімкніть протитуманні вогні і фари ближнього світла»- таке звернення зробили представники Укравтодору.

Нагадаємо, що при погодних умовах, що супроводжуються ожеледицею, вкрай небезпечно пересуватися автотранспортом з «літніми» шинами.

За прогнозами синоптиків в Україні очікується ще більш значне похолодання. По всій території країни, крім Закарпаття, температура знизиться ще як мінімум на 5 градусів. Вночі прогнозуються сильні снігопади, хуртовини, снігові замети, мокрий сніг з дощем, ожеледь, налипання мокрого снігу. У Карпатах очікується значний (3-й) рівень лавинної небезпеки.


Не пропустіть