Сумне видовище: негода знищила 50 суперкарів Ferrari (Фото)

Тихоокеанський тайфун “Джеб” став причиною затоплення і пошкодження 51 Ferrari, що належать дилерському центру марки, розташованому на японському острові Рокко. За словами власника компанії, всі суперкари відправлять на утилізацію, бо після потрапляння морської води в двигуни їх неможливо відремонтувати.

“Джеб”, 21-й тайфун за сезон, обрушився на острів кілька днів тому. Найсильніший за чверть століття циклон супроводжувався поривами вітру, швидкість яких досягала 162 кілометри на годину. За даними видання Sankei, незважаючи на вжиті заходи, вода проникла в будівлю і піднялася на рівень один метр.

На цей час в салоні перебувало 53 автомобіля Ferrari, 51 з яких практично повністю занурилися під воду. Загальна сума збитку від тайфуну склала один мільярд єн (253 мільйони грн. – Ред). Власник сподівається, що частину витрат покриє страховка.

Нагадаємо, шість сотень авіарейсів скасували на півдні Японії. Там вирує тайфун “Джеб. Його називають найпотужнішим за чверть століття. Хвилі довжиною кілька метрів затопили узбережжя кількох поселень. Зараз стихія рухається на північ країни. Швидкість вітру становить двісті п’ятнадцять кілометрів на годину. Змінено розклад руху швидкісних поїздів. У кількох районах залізничні станції взагалі закрили.


Не пропустіть