Поки в Раді не прийняли закон, “евробляхерів” продовжують штрафувати: скільки потрібно платити

Верховна Рада збирається розглянути законопроект про відстрочку штрафів за використання « евроблях ».

Однак на даний момент штрафи діють, і кожен, хто користується авто на іноземній реєстрації, ризикує бути оштрафованим. Про це пише 24auto .

Нова Верховна Рада проголосувала за пропозицію направити законопроект на розгляд профільного комітету. Після розгляду в комітеті законопроект повинен бути підтриманий більшістю депутатів нового парламенту, підписаний головою Верховної Ради і Президентом і після цього офіційно опублікований. Найближча дата, коли може відбутися голосування в Раді – 10 вересня.

На сьогоднішній день штрафи вже діють, і митниця при виявленні порушень зобов’язана їх застосовувати. Якщо автомобіль знаходиться в режимі тимчасового ввезення, то штрафи розраховуються наступним чином:

до 3 діб – 850 грн,
3-10 діб – 5,1 тисячі грн,
10-20 діб – 17 тисяч грн,
20-30 діб – 85 тисяч грн,
За останні 30 діб – 170 тисяч грн з конфіскацією,
Втрата “євробляхи” – 170 тисяч грн.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці почали виписувати українцям “драконівські штрафи” за їзду на нерозмитнених автомобілях, т.зв. “Евробляхах”. Як повідомив один з лідерів руху “АвтоЕвроСіла” Олександр Чернявський в четвер, 22 серпня, “перевертні в погонах” зупинили Opel Astra на Єврономер, виписавши її власнику штраф в 8500 гривень.

Даний випадок стався на посаді “Олександрівка”, що на трасі Київ-Знам’янка, біля Кропивницького.

У коментарі до інциденту співзасновник АЕС зазначив, що поліцейські перевищили свої повноваження і повноваження і обдурили недосвідченого водія тим, що нібито це саме був повинен доводити, що не винен, оскільки поліцейський не мав інформації про правопорушення.


Не пропустіть