Експерти розповіли, яким буде український авторинок в 2020 році

Чи стане 2020 рік краще минулого року? На які основні тренди можна розраховувати? Які будуть продажі? Про це читачам AUTO-Consulting розповіли провідні оператори вітчизняного автомобільного ринку.

На думку директора з продажу компанії «ММС Україна» Сергія Байдачного, його підсумком стануть продажі 100 тисяч шт. нових автомобілів.

Сто тисяч нових авто на 2020 рік прогнозують і в прес-службі компанії «Порше Україна». І додають до них ще приблизно 13 тис. нових комерційних автомобілів.

Бренд-директор Ford в Україні Олексій Чайка не виключає і зростання ринку на 30%, в порівнянні з 2019-м. Хоча, найімовірніше, що це буде 10-15%.

Такі ж цифри прогнозує і директор компанії «Єврокар» Марина Яковлєва. Оскільки ринок зберігає свою волатильність і багато в чому залежить від економічної та політичної стабільності в країні, вона прогнозує, що поступове зростання ринку нових легкових автомобілів буде на рівні 10-15%.

Причому, SUV сегмент збереже свою домінуючу позицію. А також продовжиться зростання ринку автомобілів з пробігом, що буде стримувати активне зростання ринку нових автомобілів. Стимульований змінами законодавства і подальшою популяризацією, буде підтримуватися світовий тренд зростання продажів в сегменті гібридних автомобілів і електромобілів. Але, з урахуванням купівельної спроможності українців, більшою мірою в б/у сегменті.

Керівник з маркетингу Групи компаній «АІС» Сергій Боровик повідомив, що за сприятливого розвитку подій (політична стабільність, подальше зростання ВВП і всіх похідних показників, стабільний курс гривні) він бачить зростання ринку нових легкових автомобілів до 110-120 тис. од.

Як бачимо, всі прогнози позитивні і обіцяють зростання.


Не пропустіть