Назвали 5 автомобільних систем, що піклуються про ваше здоров’я

Як запевняють вчені, професійні водії і приватники, які багато часу проводять за кермом, важать в середньому на кілька кілограмів більше, ніж пішоходи. Однак, є різні гаджети, які здатні зберегти здоров’я автовласникаv.

Відомо, що найбільша навантаження при управлінні машиною лягає на крижовий і шийний відділ хребта. Якщо крісло не відповідає параметрам вашого тіла, то водіння буде викликати хворобливі відчуття. Можуть виникнути головний біль і остеохондроз. Так що при виборі моделі, шукайте авто з сидіннями, схваленими, наприклад, незалежною німецькою асоціацією AGR (Асоціація лікарів і терапевтів з питань здоров’я хребта).

Також можна купити автомобільні масажери і інші засоби, які знижують навантаження на хребетний відділ. Можна купувати особливі накидки на крісла з дерев’яних кульок або гумових шипів.

Також майже в кожному авто є салонний фільтр – елемент, що складається з синтетичних волокон, який потрібен для очищення забрудненого повітря, що приймається з вулиці.

Дешеві пилові фільтри з більш низьким ступенем фільтрації, також як і підробки під фільтри відомих марок, не здатні виключити потрапляння всередину авто ізопропанолу (від парів омивайки), діоксиду азоту (NO2), а люди, які страждають від алергії через відсутність в фільтрах антибактеріального захисту навесні будуть буквально задихатися в машині.

Кожен водій знає, що в транспортному засобі можна з легкістю застудитися. Наприклад, якщо в спеку направляти холодне повітря від кондиціонера не в сторону лобового скла, а в ноги або до голови. Занадто перегрівати крісла теж не варто.

Мало, хто всерйоз замислюється над тим, що якісна шумоізоляція машини призводить в тому числі і до поліпшення самопочуття водія та пасажирів.


Не пропустіть