Конструктивні особливості Тесла врятували життя водієві під час аварії (Фото)

Електромобілі мають очевидний потенціал для рятування людських життів. Недавнє дослідження, проведене Американською легеневою асоціацією, вказує, що в США електромобілі могли б врятувати тисячі життів в рік за рахунок зниження рівня забруднення повітря, пише e-move.com.ua.

Але вже сьогодні менш відома перевага електричних автомобілів – особливість конструкції – рятує людські життя. Відсутність масивного двигуна попереду дає водієві додаткові шанси при лобовому зіткненні, особливо, якщо йдеться про електромобіль Tesla Model S.

Нещодавно в американському штаті Віргінія стався дорожній інцидент. Водій Tesla Model S P85D не став знижувати швидкість перед поворотом, через що автівка вилетіла з дороги, врізавшись у дерево. Водій не зміг назвати ресурсу Electrek точну швидкість руху автомобіля, вказавши, що вона була в межах від 45 до 75 миль/ч (72-121 км/ч).

Сила зіткнення була настільки велика, автомобіль майже розмазало об дерево. Незважаючи на це, водієві вдалося без сторонньої допомоги вибратися з машини і подзвонити в страхову компанію.

Коли прибув евакуатор, водій почував себе добре, і навіть допоміг із збиранням частин автомобіля. У нього були подряпини на зап’ястку і синці на грудях, але в іншому не було ніяких ушкоджень, що і підтвердило рентгенівське обстеження, зроблене наступного дня.

«Якби це був будь-який інший автомобіль, удар убив би мене», – говорить водій Model S P85D. Він пояснив це тим, що у електромобіля немає попереду під капотом великого двигуна, який би змістився при лобовому зіткненні в салон автомобіля і травмував би його. Як відомо, силові агрегати в електрокарах Тесла розташовані на осях, тому на місці звичного мотора в їх випадку знаходиться порожній відсік. Таким чином, при аварії передня частина машини спрацювала як зона, яка поглинула енергію удару.


Не пропустіть