Volkswagen стане найбільшим автовиробником у світі

Поки що це не офіційно, але Toyota вже не буде провідним автовиробником у світі. І хоча японський виробник провів досить гарний 2016 рік, з проданими 10,18 млн. авто (з невеликим зростанням у 0,2%). Але, в той же час, група Volkswagen (включаючи всі супутні бренди) досяг збільшення продажів на 3,8% до приблизно 10,3 млн. авто для всієї групи. Таким чином, німецька компанія отримає у 2016 році почесне звання світового лідера, пише motorsport.com.

Нагадаємо, що група Toyota включає в себе три окремих компанії: Toyota і преміум бренд Lexus та компанії з виробництва комерційного транспорту Hino та Daihaitsu, які в основному виробляють невеликі міські автомобілі. Природно, більша частина обсягів продажів забезпечується виробником Toyota, який продав близько 9,22 млн. автомобілів у 2016 році (+ 0,4%). Дві інші марки задовольнилися крихтами у 780 000 автомобілів Daihaitsu (-1,7%) і 170 000 для Hino (+ 1,0%).

В принципі, ці результати не показують нічого дійсно тривожного. Toyota продовжує приділяти особливу увагу важливим ринкам в США і Європі. Крім того, продажі на внутрішньому ринку теж були хорошими, що дозволило показати добрий баланс у 2016 році.

Навіть якщо цей перехід титулу лідерства у світі буде лише символічним, це в черговий раз демонструє, що вплив DieselGate був дуже обмежений, принаймні, на продажах Volkswagen. Хоча можливо видатки на юридичне улагодження цього скандалу вплинуть на фінансовий стан більше.


Не пропустіть