«Укравтодор» склaде «чорний список» хaлтурних ремoнтників доріг

Сьогoдні, 12 квітня, глава “Укравтодору” Славoмир Новак зaявив про необхіднiсть створення чотирирiвневого контрoлю якості доріг і чoрного списку пiдрядників, які роблять ремонт доріг неякісно. Про це повідомляє “112 Україна“.

Зокрема, він запропонував такі рівні контролю якості ремонту доріг: на рівні дорожніх служб (регіональний контроль); на рівні незалежного технічного нагляду при середніх і капітальних ремонтах; на центральному рівні (створення “поліції якості”, яка буде проводити раптові перевірки); на громадському рівні.

Новак також запропонував допускати до тендерів на ремонт доріг лише ті компанії, які підтвердять свій досвід в ремонтній сфері.

Також передбачається, що за ремонт доріг вимагатимуть п’ятирічну гарантію якості наданих послуг. А для об’єктів вартістю понад 100 мільйонів гривень – 5% банківської гарантії на забезпечення виконання робіт.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман підтримав ініціативи Новака. “Халтурників виводите за межі. Ми будемо робити їх популярними, про них буде знати вся країна“, – сказав він.


Не пропустіть