Volkswagen покаже новий революційний двигун

Німецький автоконцерн анонсував відразу дві розробки, спрямовані на зниження споживання палива і рівня шкідливих викидів

В рамках міжнародного симпозіуму Vienna Motor Symposium концерн Volkswagen покаже технологію, яка дозволить вимикатися двигуну під час руху. Розробка «німців», що отримала назву «мікрогібридна система», включає в себе 1,5-літровий турбомотор TSI Evo1, коробку передач DQ200 DSG і літій-іонний акумулятор.

Функція відключення двигуна буде спрацьовувати при русі на швидкостях до 130 км/год, пише Avtomaniya. При знятті ноги з педалі газу двигун автомобіля автоматично буде вимикатися. Знову активуватися робота мотора буде декількома способами: за допомогою стартера, коробки передач або в їх комбінації, пояснили в концерні.

У Volkswagen вважають, що така система дозволить знизити в щоденному водінні витрата палива на 0,4 л на 100 км. Передбачається, що система дебютує на новому поколінні VW Golf в версії BlueMotion.

Крім цієї системи, Volkswagen пообіцяв показати на симпозіумі турбований літровий двигун, який зможе працювати як на бензині, так і на природному газі. Передбачається, що потужність мотора складе 90 к.с.


Не пропустіть