Гібридні автомобілі вийдуть на новий рівень економічності

Сьогодні тривають роботи із впровадження на гібридних автомобілях новітніх термоелектрогенераторів, які зроблять їх ще економічнішими, пише autocentre.ua.

Гібридні автомобілі, зокрема plug-in на підзарядці дуже скоро стануть ще економічнішими. Витрату пального на 3 – 5% допоможуть зменшити термоелектрогенератори новітнього покоління CoSb3. Над останніми сьогодні активно працюють в Інституті автомобільних концепцій при Німецькому аерокосмічному центрі (DLR) спільно з компанією Yamaha.

Як відомо, лише одна третина потенційної енергії в ДВЗ витрачається безпосередньо на рух транспортного засобу. А дві третини випаровуються через теплові втрати. Термоелектрогенератори збільшать ККД двигуна. Вони перетворюють теплову енергію в електричну, яка направляється на підживлення різних систем. Гібридні автомобілі в цьому плані отримують додаткове джерело енергії, яке економить пальне в ДВЗ.

Термоелектрогенератори CoSb3 було розроблено в Інституті автомобільних концепцій, вони навіть пройшли випробування. Однак тоді не стояло питання про їх встановлення безпосередньо на автомобілі.

Тепер розробка увійшла в нову стадію. Якщо чергові випробування пройдуть успішно, то гібридні автомобілі зможуть порадувати ще меншою витратою палива. Це особливо важливо під час використання на великовантажному транспорті, а також на автобусах.


Не пропустіть