У МВС планують запровадити нові водійські посвідчення

У міністерстві внутрішніх справ України планують використання технології чіпування водійських посвідчень. Про це на прес-конференуції повідомив начальник головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, передає кореспондент УНН.

“Ми плануємо використовувати технології чіпування водійських посвідчень. Власне в МВС, наші підрозділи, сервісні центри забезпеченні вже для цього необхідним обладнанням і ми плануємо запропонувати теж на розгляд до ВР варіант, який би розглядав можливість використання цього чіпу”, — наголосив В.Криклій.

Крім того, він наголосив, що чіпування надасть можливість в подальшому краще робити обмін інформації, убезпечити людину від підробок.

“Це ще безліч різних можливостей. У більшості країн членів ЄС, водійські посвідчення – це не тільки саме посвідчення для водія, а це ще й спосіб ідентифікації особи”, – відмітив В.Криклій.

В свою чергу, виконавчий директор Українського центру європейської політики Любов Акуленко зауважила, що чіпована система не є обов’язковою нормою.

“В рамках угоди в нас немає зобов’язання імплементовувати статтю, яка стосується чіпу”, – додала вона.


Не пропустіть