Українці різко відмовилися переводити авто на газ

За місяць ціни на скраплений газ зросли на 40%. Так, в окремих мережах його вартість перевалила за 16 грн за літр, що є рекордом, пише u-news.com.ua.

Трейдери очікують зростання цін до 17 грн за літр, називаючи основною проблемою дефіцит ресурсу. Експерти кажуть, що така ситуація склалася через ремонти на заводах, звідки постачається газ в Білорусі.

За словами директора спеціальних проектів НТЦ «Психея» Геннадія Рябцева, зіграло роль і те, що Росія ввела експортні обмеження, а поставки скоротилися через взаємні санкцій між нашими країнами. Зараз дефіцит складає 30 тис. тонн. Нардеп Сергій Лещенко навіть закликав 30 серпня прийти на акцію протесту проти підвищення цін на газ під стіни СБУ. На його думку, причина дефіциту в тому, що Росія відпускає газ тільки однієї компанії, яка продає його Україні, диктуючи ціни.

Тим часом українці почали потихеньку відмовлятися від установки газового обладнання на автомобілі. Принаймні, клієнтів у компаній, які займаються установкою ГБО, поменшало. «Попит на установку ГБО впав в 1,5 рази. Їдуть багато на налаштування обладнання, щоб зменшити витрату палива», – розповів заступник директора сертифікованого центру Олексій Козин.


Не пропустіть