Ціни на автогаз в Україні: чи дочекались водії обіцяного здешевшання (Відео)

Наприкінці серпня ринок скрапленого газу лихоманило, цінники на заправках змінювалися щодня і встановлювали антирекорди. Що коїться натепер – з’ясовували журналісти “5 каналу”

Власники автівок на газу в усіх регіонах країни наприкінці серпня пережили фінансовий стрес. Тоді вартість палива перевищила 16 гривень і встановила антирекорд. І попри те, що останні тижні вона почала знижуватися – емоції у водіїв не вщухли.

“Це у жодні рамки не входить – одне скажу. Ціна на цій заправці починалася з дев’яти гривень. Зараз вона – 14,9 грн. Про які зміни можна говорити? Я вважаю, що це не зменшення, а просто знущання”, – обурюється водій Віктор.

“За нетривалий час дуже сильно підскочила ціна – майже на 50%. Мені повен бак ще місяць тому обходився у 350 грн, а зараз вже 500. Як на це реагувати?” – додає водій з Одеси Георгій Мальченко.

А от ще один одесит Дмитро Любчик більш спокійно ставиться до підвищення цін: “Щороку відбувається у вересні одне й те саме. Тому доволі спокійно ставлюся. Звісно, ціни до 11 грн не впадуть, проте і 16 грн, як було – не залишиться”, – переконаний чоловік.

“Звичайно, очікуємо на здешевшання. Потроху вже відчувається – 14,6 грн, 14,4 грн – а був 15, 16 гривень з копійками”, – зазначає водій Андрій з Донецької області.

За два тижні ціни на скраплений газ змінилися, і, зокрема, на деяких столичних заправках опустилися до 13,35 гривень. Автомобілісти шикуються у черги і тішаться новим цифрам на табло.

У Києві ж водій Ігор каже таке: “Добре, що газ вже почав падати – знижуватися ціна. Набагато легше вже стає. Дай Бог, щоб так далі воно йшло”.

Після стрімкого здорожчання – не менш стрімке здешевшання. Ціни на автомобільний газ падають щодня, і ця тенденція зберігатиметься ще мінімум два тижні, впевнені експерти. Які для цього є передумови та яких заходів вживає Антимонопольний комітет через різке зростання ціни на автогаз – дізнайтеся у сюжеті:


Не пропустіть