Українські студенти зробили унікальну машину для прибирання снігу (Фото)

Автомобіль для прибирання снігу власноруч зробили студенти Черкаського Державного технологічного університету. Він може очистити 1000 м. кв. пухкого снігу за 1,5-2 год. На це витрачає 6-7 л. бензину.

“Багі” можуть використовуватись як спортивні та військові автомобілі. Їх головною перевагою є маневреність та прохідність. Вартість комплектації такого авто – 120-150 тис грн. У нас поки один такий автомобіль. Маємо всю необхідну документацію. Готові самотужки виробляти його під замовлення. Один такий автомобіль можна зробити за 2-3 місяці. Умови прості: замовник має придбати усі комплектуючі. Ми складаємо технічне завдання, проектуємо та виготовляємо. Вартість роботи – близько 15 тис грн”, – говорить завідувач кафедрою автомобілів та технології їх експлуатації ЧДТУ професор Олександр Пилипенко.

Студенти кілька років модернізують авто. Автомобіль “Багі” зібрали ще у 2013 році. Тоді машину хотіли використовувати у спортивних цілях для змагань.

У 2016-му вирішили обладнати її снігоочисним ножем. Зараз розробкою зацікавились кілька місцевих ОСББ, які готові придбати подібний автомобіль для прибирання снігу.

“Лід, або сніг з льодом така машина чистити не може. Коли цьогоріч довго лежав мокрий сніг, зрозуміли, що потрібно збільшувати прохідність авто. Зараз навіть більш потужна техніка в місті не може нічого зробити”, – говорить професор.

Джерело gazeta.ua

Не пропустіть