Оголошені найпопулярніші кросовери України 2018

Попит на кросовери в Україні постійно зростає. За даними асоціації українських виробників транспорту «Укравтопром», у січні-липні 2018 року у загальному обсязі продажів частка позашляхових моделей зросла до 55%. Тобто більш ніж половина всіх нових машин, що купують українці сьогодні, – це автомобілі класу SUV.

Проте, не дивлячись не скрутні часи, українські автомобілісти не поспішають купувати бюджетні «паркетники». Так, наприклад, серед найпопулярніших моделей ви не знайдете жодного китайського авто.

Які ж кросовери користуються в Україні найбільшим попитом? Відповідь на це питання дає статистика «Укравтопрому», яка враховує продажі нових машин в країні за перші сім місяців 2018 року.

Renault Duster

Рено Дастер

Станом на серпень 2018-го бестселером серед кросоверів в Україні є «Рено Дастер». Ця модель завжди була дуже популярна серед українців. Але цього року їй вдалося обійти всіх своїх конкурентів.

Вочевидь, шалений попит на Duster можна пояснити оновленням моделі. У березні Renault презентувала в Україні нове покоління кросовера. І хоча платформа лишилася старою, автомобіль отримав багато нового обладнання. Наприклад, відтепер «Дастер» має систему контролю «сліпих» зон та камери, які забезпечують круговий огляд машини.

До того ж автомобіль може обладнуватись системою безключового доступу та запуском двигуна за допомогою кнопки Start-Stop.

Проте у нового Renault Duster лишилися проблеми з безпекою, про що свідчать краш-тести, які проводить організація Euro NCAP. За результатами випробувань «Дастер» 2018 модельного року отримав лише три зірки з п’яти можливих.

Toyota RAV4

Toyota RAV4

Друге місце у 2018-му поки що посідає «Тойота РАВ4». Взагалі, сьогодні RAV4 – це найпопулярніша в Україні модель японського бренду. Українці купують цей кросовер частіше, ніж інші моделі Toyota, такі як Camry чи Corolla.

Раніше Toyota RAV4 можна було купити, як з бензиновим, так і дизельним двигуном. Але цього року японці вирішили згорнути продажі кросовера на «важкому» палеві. Тому сьогодні обирати доводиться між двома агрегатами: бензиновим та «гібридним».

Hyundai Tucson

Hyundai Tcuson

Hyundai Tucson вийшов на перше місце серед найпопулярніших корейських кросоверів в Україні, обігнавши свого головного конкурента – Kia Sportage.

Цього року в Україні стартували продажі оновленого «Туксон» (також вимовляється як «Туссан»). До речі, у 2018-му оновився й «Спортейдж».

Зовні автомобіль майже не змінився. Впізнати новинку можна за новими фарами головного світла зі світлодіодними денними ходовими вогнями, а також зміненими решіткою радіатора та переднім бампером.

Kia Sportage

Kia Sportage

Kia Sportage опустився на четверту сходинку. Хоча ще минулого року кросовер очолював рейтинг найпопулярніших автомобілів України. Українці купували «Спортейдж» частіше, ніж більш дешевий Renault Duster.

Сьогодні Sportage – найпопулярніша модель Kia в Україні. Кросовер забезпечує левову частку продажів корейської компанії в країні.

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Qashqai – бестселер «Ніссану» в Україні. До речі, це також найпопулярніший кросовер Європи. За обсягами продажів «Кашкай» випереджає таких конкурентів, як Volkswagen Tiguan, Renault Captur та Toyota RAV4.

Нещодавно Nissan Qashqai також оновився. Автомобіль 2018 модельного року отримав більш привабливий зовнішній вигляд та нове обладнання. Наприклад, новий кросове має ProPilot – систему, яка вміє контролювати автомобіль в межах однієї смуги.


Не пропустіть