Коли українців почнуть по-справжньому штрафувати за «євробляхи»

Обмеження за статтями 470, 481 і 469 Митного кодексу, а також за статтею 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення вступлять в силу через 180 днів. Про це поінформували заступники начальника Закарпатської Державної фіскальної служби В’ячеслав Живицький і Микола Ясевич.

Вони також розповіли, що чекає власників авто за порушення термінів транзиту машин з іноземною реєстрацією.

Новими нормами митного кодексу передбачається відповідальність громадян за передачу транспортного засобу особистого користування тимчасово ввезеного на митну територію України або поміщеного під митний режим транзиту. У зв’язку з цим передбачено штраф у розмірі 2000 неоподатковуваних мінімумів громадян, тобто 34 тис. грн.

8 листопада Верховна Рада підтримала нові правила розмитнення автомобілів з європейською реєстрацією в Україні. Закон передбачає введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його об’єму. Так, для бензинових двигунів об’ємом до 3000 і більше 3000 куб. см вводяться базові ставки відповідно € 50 і € 100. Для дизельних двигунів об’ємом до 3500 і більше 3500 куб. см вводяться базові ставки відповідно € 75 і € 150.

Також Рада ввела великі штрафи за порушення правил ввезення таких автомобілів на територію України. Власники автомобілів на єврономерах не згодні з низкою положень цих законів, через що в багатьох регіонах України проходили акції протесту.

Згідно з даними Державної фіскальної служби, в Україні в режимі тимчасового ввезення потрапили 2,7 млн ​​автомобілів. Кількість авто, які були ввезені в режимі «транзит» і фактично знаходяться в Україні з порушенням термінів, досягло 110,4 тис., А в режимі «тимчасового ввезення» з порушенням термінів – 207,4 тис.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть