Стало відомо, хто і як прибере аварійний автохлам з українських доріг

Застарілі малогабаритні автобуси є аварійно небезпечними, що в черговий раз підтверджують новини про ДТП з цією технікою на дорогах українських міст. Про це передає Аutonews.ua. Держава потребує закон, який усуне аварійний автохлам з українських доріг для належного перевезення пасажирів.

У корпорації “Богдан” відзначили, що старі малогабаритні автобуси, які до сих пір перевозять людей по всій Україні, не відповідають нормам безпеки. Це підтвердила ситуація в Сумах, де у такого транспортного засобу на ходу відвалилося колесо.

Влада повинна якнайшвидше прийняти закон, який регулює норми перевезень і заборонить використання на дорогах старого громадського транспорту.

На думку корпорації “Богдан”, модернізація муніципальних автопарків повинна бути проведена за рахунок нового великого транспорту – тролейбусів та автобусів європейського рівня. У корпорації нагадали, що потужності підприємства дозволяють виробляти до 6000 одиниць такої техніки в рік.

На сьогоднішній день корпорація “Богдан” вже співпрацює з органами місцевого самоврядування в рамках проекту “Міський громадський транспорт в Україні”, що фінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку.


Не пропустіть