Volkswagen придумав спосіб істотно економити паливо (Інфографіка)

На 40-й міжнародній конференції International Vienna Motor Symposium у Відні (Австрія) компанія Volkswagen представила нову «м’яку» гібридну силову установку. Скоро її отримають нові моделі цього бренду.

«М’який» гібрид – це сукупність 1,5-літрового турбомотора TSI і стартера-генератора, який живиться від 48-вольтової бортової електромережі.

Стартер-генератор допомагає двигуну під час запуску, на початку руху і глушить його на швидкості. Крім того, він рекуперує енергію гальмування і запасає її в акумуляторі. В результаті всього цього витрата палива серйозно знижується. В середньому економія палива досягає 0,4 л на 100 км шляху.

За попередньою інформацією, першою моделлю в лінійці Volkswagen, яка отримає цю нову «м’яку» гібридну систему, стане Golf восьмого покоління.

Подібні системи mHEV вже є у Audi і Mercedes-Benz. Вони використовують в них свої чотирьох- і шестициліндрові двигуни. Це допомагає збільшити продуктивність і зменшити викиди СО2.

Також Volkswagen оголосив про розробку автопілотів третього і четвертого рівня. Тобто автомобілі цього бренду все ближче і ближче до того моменту, коли вони стануть по-справжньому безпілотними. Поки що машини Volkswagen мають тільки систему автономного водіння другого рівня. Це, по суті, помічник водія, що складається з декількох активних систем безпеки.


Не пропустіть