За скільки купили 2 броньованих Mercedes-Benz для президента (Фото)

Вчора журналісти зняли урядовий кортеж президента Володимира Зеленського. Як виявилося, він складається з шести машин: двох основних і чотирьох супроводу. Стало відомо, звідки Володимир Олександрович отримав “упаковку” і до неї машину-дублера.

41-річний Зеленський їздить в одному з двох однакових Mercedes-Benz S-Class з ідентичними державними номерами. Основний машиною в кортежі вважається та, в якій сидить особа, яку охороняють, до речі, на сленгу вона називається “упаковка”.

Як з’ясувалося, ці два “Мерседеса” купували для екс-президента Петра Порошенка. 29 листопада минулого року президентська автобаза оголосила про укладення угоди з конторою “Автомобільний Дім – Україна Мерседес Бенц” на придбання двох автомобілів Mercedes-Benz S-600 за 41,98 млн грн.

Автомобілі в кольорі “чорний металік” з салонами з чорної шкіряною оббивкою “ексклюзив фарфор” доставили в Україну до кінця 2018 року. Вартість кожного – близько $ 750 тис.

Як розповіли джерела в держохороні, Петро Олексійович пересідати на них не захотів. Планував їздити вже після перемоги на президентських виборах.

А ось коли прийшов до влади Володимир Зеленський, він навідріз відмовився сідати в авто, на яких возили Порошенка і взяв в свій кортеж ті новенькі “Мерседеси” з шкіряним салоном.

Журналісти відзначають, що в кортежі президента Зеленського не завжди є машина-дублер. У свій перший робочий день він відправився в Адміністрацію президента кортежем з п’яти машин.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть