Шокуючі цифри – скільки на дорогах Китаю їздить автомобілів

Днями Міністерство громадської безпеки Китаю оприлюднило дані, які демонструють стан справ з автомобілями в Піднебесній. Бачачи ці цифри, більше не виникає питань, чому автовиробники з усіх кінців світу сходять з розуму по китайському ринку.

За офіційними даними на дорогах Китаю зараз роз’їжджає 250 млн. автомобілів!!! Тобто в Китаї близько чверті мільярда людей – водії.

Тільки в першому півріччі 2019 року в Китаї було зафіксовано 12,42 млн. реєстрацій нових автомобілів, що, до речі, на 10,06% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. З них 3,44 млн. – це електрокари.

Продажі б/у машин, тобто, вторинний ринок, навпаки, в Китаї підріс і склав 11,7 млн. авто, що на 1,4 млн. більше, ніж в аналогічному періоді 2018 року.

У підсумку, співвідношення продажів старих і нових автомобілів виглядає як 0,94: 1. Іншими словами, в Піднебесній в цьому році відбулося майже стільки ж продажів старих автомобілів, скільки і нових.

З точки зору розподілу автомобільного транспорту, то левова його частка знаходиться в містах. Було підраховано, що в 66 містах Китаю по дорогах колесить більше 1 млн. авто, в 29 містах – понад 2 млн., в 11 мегаполісах – машин більше 3 мільйонів, а в Пекіні і Ченду їх більше 5 млн.

Ви уявляєте собі цей дорожній хаос, в якому бере участь понад 5 мільйонів автомобілів?!

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть