Білоруси представили власний бронеавтомобіль (Фото)

На виставці в Парижі був представлений білоруський бронеавтомобіль. Машина отримала назву VOLAT МЗКТ-490100. Її розробкою займався «Мінський завод колісних тягачів». Власне, це пояснює абревіатуру в назві «Волат».

МЗКТ спеціалізується на виробництві тягачів, самоскидів і причепів. Однак на цей раз вирішив спробувати свої сили у випуску бронетехніки.

«Волат» – це броньований чотириколісний автомобіль з посиленим захистом від мін. Білоруський броньовик розрахований на участь в антитерористичних операціях та миротворчих місіях. Він здатний перевозити як особовий склад, так і спеціальні вантажі.

Білоруси планують, що в основному «Волат» будуть купувати на зовнішніх ринках. Хоча в білоруську армію машина теж буде поставлятися.

Під капотом у броньовика російський двигун – ЯМЗ-53452 об’ємом 4,4 літра і потужністю 215 к.с. Коробка передач теж російська – від автомобіля ЗІЛ.

Цікаво, що в Україні білоруську техніку також використовують для виробництва бронеавтомобілів. Але українські виробники в якості шасі використовують МАЗи. Зокрема на базі мінського вантажівки побудований бронеавтомобіль «Варта-2», який закуповує Міністерство внутрішніх справ.

volat-belarus

http://cardiagram.com.ua/


Не пропустіть