Новий БТР для морпіхів розробили в рекордні терміни (Відео)

Новий плаваючий бронетранспортер ACV 1.1 був розроблений і виготовлений компанією BAE Systems для Корпусу морської піхоти ВМС США всього за один рік, пише autocentre.ua.

У листопаді 2015 році межу компанією BAE Systems і Корпусом морської піхоти ВМС США був укладений контракт на 103,7 млн ​​доларів. Останній передбачав розробку та виготовлення нового плаваючого бронетранспортера. Важко повірити, але вже через рік, на початку грудня BAE Systems презентувала один з 16 прототипів, які передбачається випробувати в першому кварталі 2017 року.

Створення нової броньованої машини Amphibious Combat Vehicle (ACV) 1.1 в такі стислі терміни стало можливим завдяки використанню відомої платформи 8х8 – від компанії IVECO Defence Vehicle. БТР має турбодизель потужністю 700 к.с. і унікальну систему постійного повного приводу H-Drive.

Новий БТР має довжину 8,9 м, ширину 3,1 м і висоту 2,8 м. Повна маса становить 30,6 т, а вантажопідйомність 3,3 т. Екіпаж складається з трьох чоловік, а десантне відділення здатне розмістити 13 морських піхотинців. Бронекорпус захищає від бронебійних куль стандартного «натовського» патрона 7,62 мм. Крім того, він має відмінний протимінний захист. У десантному відділенні розташовані і енергопоглинаючі крісла, які кріпляться до стінок. Машина також оснащена системою автоматичного пожежогасіння Automatic Fire Suppression System.


Не пропустіть